Mijn hele leven al worstel ik met mijn eetgewoonte:

jarenlang kon ik de kast niet voorbij zonder iets in mijn mond te steken en verliet ik het huis niet zonder een reep in mijn tas.

Deze gewoonte in combinatie met een ongezonde levensstijl deed mijn lichaam in crisis gaan, ik verloor alle energie en levenslust. Hoewel ik uitgeblust was, bleef ik vechten. Na vele omzwervingen stootte ik op macrobiotiek. Heel toevallig en toch ook niet. 

Ik kookte al langere tijd vegetarisch, maar door de opleiding Holistisch
Life Coaching & Counseling ging er een nieuwe wereld open.

Ik leerde wat een evenwichtige en plantaardige maaltijd betekent. Welke invloed de seizoenen op mijn lichaam hebben en hoe ik mijn lichaam fysiek en mentaal kan voeden en verzorgen om sterk in mijn schoenen te staan.


Die nieuwe kookstijl aanleren ging met vallen en opstaan. Een zwartgeblakerde kookpot, een mislukte 'kaastaart' die op een bbq in de vuilbak belandt en het hervallen in oude gewoontes horen erbij.

Door te proberen en al eens mee te kijken in de potten van iemand met meer ervaring leer ik nog elke keer bij.

📸 Liener Van Hauwaert

Wie anders is,

is vaak meer

zichzelf

dan anderen.

📸 Michèle Francken

Eind 2019 kookte ik eerste keer voor een klein groepje in een stilteklooster en enkele maanden later startte ik een vegan take away in Bornem, de plaats waar ik de meeste tijd van mijn leven heb gewoond. Sinds 2021 woon ik niet langer op een vaste plek, volg ik de wind en waar ontmoetingen me nartoe leiden. Ondertussen laat ik professioneel koken tijdens retraites achter me en maak ik ruimte voor nieuwe avonturen. 


Mijn droom is om samen te leven in een transparante woongemeenschap, waar we zelf groenten verbouwen en zo veel mogelijk zelfvoorzienend leven. Een plek in een natuurlijke omgeving, waar respect en vertrouwen centraal staan, waar bewoners zichzelf dragen en bereid zijn in verbinding te gaan met elkaar. En die kiezen voor plantbased eten! 


Mijn lijf hou ik soepel met yoga en wandelen, zo kom ik tot mezelf. Het eerste liefst tussen vier muren en het tweede met voorkeur in een bos, langs water of in de bergen. Als ik voel dat er wat emoties mogen verwerkt worden, schilder ik vanuit mijn gevoel, met veel kleur en beweging. De laatste tijd kruip ik steeds vaker in mijn pen. En als alles eruit geschilderd en afschreven is ga ik dansen, liefst dansen op het strand...!


Voor mij draait het aardse leven om verbinding van hart tot hart. Zo'n verbinding is een gevoel waar ik weinig woorden voor heb, soms hoef ik geen woorden of verklaring. Soms zegt oogcontact of aanraking meer dan woorden ooit kunnen. Daarom hou ik van het geven (en ontvangen) van een energetische massage, een verbinding waarin ik zak in onvoorwaardelijke liefde voor mijn ontvanger en voor mezelf.