De eerste 35 jaar van mijn leven worstelde ik met mijn eetgewoonte:

jarenlang kon ik de kast niet voorbij zonder iets in mijn mond te steken en verliet ik het huis niet zonder een reep in mijn tas.

Deze gewoonte in combinatie met een ongezonde levensstijl deed mijn lichaam in crisis gaan, ik verloor alle energie en levenslust. Hoewel ik uitgeblust was, bleef ik vechten. Na vele omzwervingen stootte ik op macrobiotiek. Heel toevallig en toch ook niet. 

Ik kookte al langere tijd vegetarisch, maar door de opleiding Holistisch
Life Coaching & Counseling ging er een nieuwe wereld open.

Ik leerde wat een evenwichtige en plantaardige maaltijd betekent. Welke invloed de seizoenen op mijn lichaam hebben en hoe ik mijn lichaam fysiek en mentaal kan voeden en verzorgen om sterk in mijn schoenen te staan.


Die nieuwe kookstijl aanleren ging met vallen en opstaan. Een zwartgeblakerde kookpot, een mislukte 'kaastaart' die op een bbq in de vuilbak belandt en het hervallen in oude gewoontes horen erbij.

Door te proberen en al eens mee te kijken in de potten van iemand met meer ervaring leer ik nog elke keer bij.

Wie anders is,

is vaak meer

zichzelf

dan anderen.

Eind 2019 kookte ik eerste keer voor een klein groepje in een stilteklooster en enkele maanden later startte ik een vegan take away in Bornem, de plaats waar ik de meeste tijd van mijn leven heb gewoond. Sinds mei 2021 zwerf ik rond, omdat ik mijn gevoel volg en door ontmoetingen verder reis naar een andere plaats. 


Mijn droom is om samen te leven in een transparante woongemeenschap, waar we zelf groenten verbouwen en zo veel mogelijk zelfvoorzienend leven. Een plek in een natuurlijke omgeving, waar respect en vertrouwen centraal staan, waar bewoners zichzelf dragen en bereid zijn in verbinding te gaan met elkaar. En die kiezen voor plantbased eten! 


Mijn lijf hou ik soepel met yoga en wandelen, zo kom ik tot mezelf. Het eerste liefst tussen vier muren en het tweede met voorkeur in een bos, langs water of in de bergen. Als ik voel dat er wat emoties mogen verwerkt worden, schilder ik vanuit mijn gevoel. 


Je kan bij mij terecht voor een kopje granenkoffie en een babbeltje. Of een ontspannende lichaamsmassage, een passie die ik verder wens uit te diepen door een opleiding Hawaaiiaanse massage.  Sarah Jane kookt veg