Sarah Jane kookt veg

De eerste 35 jaar van mijn leven worstelde ik met mijn eetgewoonte:

jarenlang kon ik de kast niet voorbij zonder iets in mijn mond te steken en verliet ik het huis niet zonder een reep in mijn tas.

Deze gewoonte in combinatie met een ongezonde levensstijl deed mijn lichaam in crisis gaan, ik verloor alle energie en levenslust. Hoewel ik uitgeblust was, bleef ik vechten. Na vele omzwervingen stootte ik op macrobiotiek. Heel toevallig en toch ook niet. 

Ik kookte al langere tijd vegetarisch, maar door de opleiding Holistisch Life Coaching & Counseling ging er een nieuwe wereld open.

Ik leerde wat een evenwichtige en plantaardige maaltijd betekent. Welke invloed de seizoenen op mijn lichaam hebben en hoe ik mijn lichaam fysiek en mentaal kan voeden en verzorgen om sterk in mijn schoenen te staan.


Die nieuwe kookstijl aanleren ging met vallen en opstaan. Een zwartgeblakerde kookpot, een mislukte 'kaastaart' die op een bbq in de vuilbak belandt en het

hervallen in oude gewoontes horen erbij.

Door te proberen en al eens mee te kijken in de potten van iemand met meer

ervaring leer ik nog elke keer bij.

Wie anders is,

is vaak meer

zichzelf

dan anderen.

Naast koken, rek en strek ik me tijdens de yogales naar de stijl van B.K.S. Iyengar. Ik hou van de warme gloed die na wat oefeningen door mijn lijf stroomt en de tevredenheid en rust die plaats heeft gewonnen in mijn hoofd.

Een andere manier waarop ik tot mezelf kom is wandelen. In het bos, langs water, rond en over bergen, als het maar in de natuur is, dan laad ik helemaal op! Zeker als ik me dan op een lunchplek met uitzicht bevind.

Reizen zit me in het bloed, hetzij thuis in een boek of aan de andere kant van de wereld. Reizen is net als koken:

ik proef graag van vreemde culturen, andere gewoontes en exotische gerechtjes.

Ondertussen tast ik het lichaam af tijdens mijn opleiding energetisch lichaamswerk, want het lichaam lezen is fascinerend. Binnenkort kan je ook bij mij terecht voor een ontspannende massage.Copyright © Alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren