Sarah Jane kookt veg

Vegan quiche

1 april 2020

Tofu is dé plantaardige kaas- en eivervanger in één.

Kaas omwille van het gelijkaardige stremproces, ei omdat je er scrambled tofu mee kan maken.

En in een quiche verwerken natuurlijk.

Tofu is meestal op basis van sojabonen, een bron van eiwitten en dus een bommetje in een quiche.

Receptje voor een taartvorm:

☆ Wentel 3 zoete aardappelen (in blokjes gesneden) in zout, olijfolie en rozemarijn. Rooster 20 min. op 180°C in de oven.

☆ Stoof 6 tot 10 stronkjes witloof in een beetje water onder deksel aan.
Roer in een half glas water 1 eetlepel witte (shiro) miso, 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel citroensap los . Giet dit over de witloof en laat nog even stoven tot het zacht is.

☆ Mix 250 g vaste tofu, 2 eetlepels umesu azijn (of citroensap), 2 eetlepels rijststroop, kruidenzout en de geroosterde bataat tot een pasta. Voeg een beetje plantaardige melk toe om smeuïger te maken.

☆ Bedek een voorgebakken bladerdeeg met de tofupasta en het witloof.

(vegan bladerdeeg vind je overal, kijk op de ingrediëntenlijst,
de goedkopere zijn met margarine)

☆☆ Ideaal om vandaag te maken en morgenavond af te bakken op 180°C gedurende 20 min.

☆☆☆ Serveer met een fris slaatje.

Copyright © Alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren