Sarah Jane kookt veg

Pannenkoeken

5 april 2020

Op zondagochtend durf ik al eens snel een pannenkoekje bakken. Zonder eitjes en met plantaardige melk, jawel het kan en het is zelfs eenvoudig.

Ik neem meestal een hoge weckpot, waarin ik een flinke schep bloem doe, 2 lepels arrowroot (of maïzena), een snuif zout en een snuif kaneel en enkele druppels zonnebloemolie (ontgeurde of een andere neutrale olie). Dan voeg ik beetje bij beetje rijst- of havermelk toe tijdens het mixen. En dan bakken maar!


Meet je liever af? Neem dan 1 deel (spelt)bloem / 3 delen soja- of havermelk / 2 eetlepels maïzena of arrowroot / enkele druppels zonnebloemolie / snuifje kaneelpoeder / snuifje zout = mixen


Maïzena of arrowroot zorgt net als eitjes voor binding. Welke melk je gebruikt maakt qua smaak niet uit, probeer een granenmelk zoals haver of rijst. Speltbloem kan je vervangen door tarwebloem of een glutenvrij alternatief: boekweitmeel. Volkoren speltbloem kan je best eerst zeven.

Als topping kies ik voor suikerarme confituur (in natuurwinkel), amazake (zoetstof op basis van gefermenteerde bruine rijst, gierst of haver), zelfgemaakte granola of een gestoofd appeltje in appeldiksap

Die granola is héél makkelijk te maken en lekker lekker!

Je neemt de bakplaat uit je oven en hierin strooi je een dunne bodem boekweitvlokken.

Je bedekt deze vlokken met pompoen- en zonnebloempitten.

Je hakt hazel- en pecannoten grof en meng deze ook.

Hoeveel je van alles gebruikt kies je zelf, maar overdrijf niet, zorg dat alles kan roosteren.

Neem een snuif zeezout, kaneel en een beetje kardemon.

Een flinke scheut olijfolie, 3 lepels rijststroop en 3 lepels ahornsiroop. Meng alles en zorg dat de bakplaat gelijk bedekt is.

Bak in de oven op 180°C. Roer na 10 minuten om en haal de granola na 20 minuten (in totaal) uit de oven. Laat afkoelen.

Eventueel meng hieronder moerbeibessen, gedroogde cranberries, rozijnen,...

Copyright © Alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren