Sarah Jane kookt veg

Aardbeientaart: zoet & suikervrij

26 mei 2020

Heb je ook een heel veel aardbeien? Maak dan deze lekker zoete en toch suikervrije taart!

Ik bakte een vegan bladerdeeg blind, maar je kan ook zelf een deeg maken.


Wat heb je nodig voor de vuling?

1 pot amazake

2 cups (rijst)melk

3 eetlepels kuzu opgelost in een bodem (rijst)melk

4 g agar agar

2 eetlepels witte amandelpasta

een snijfje zeezout en vanillepoeder

1 cup aardbeien mixen

1 cup aardbeien in kwartjes om te versieren

1/2 cup rijststroop als je een echte zoetebek bent

Breng al roerend aan de kook: amazake, agar agar, melk, zeezout, amandelpasta (en rijststroop). Laat 2 minuten doorkoken. Roer de kuzu goed los en voeg toe, samen met de vanillepoeder. Laat al roerend 1 minuut doorkoken.

Meng de gemixte aardbeien onder het mengsel en stort uit in de voorgebakken bladerdeeg. Laat even staan.

Schik de aardbeien op de vulling en laat afkoelen.


Als je een glazuurlaagje wil, breng dan 1/2 cup appelsap met 1 g agar agar aan de kook. Laat 2 minuten koken en giet over de aardbeien als de vulling voldoende is afgekoeld.


SMMMakelijk! Sarah Jane

Copyright © Alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren